Home » News & blogs » MVGM va achiziționa afacerile de management al proprietăților imobiliare ale JLL în Europa continentală și vor intra într-un parteneriat de tip alianță

MVGM va achiziționa afacerile de management al proprietăților imobiliare ale JLL în Europa continentală și vor intra într-un parteneriat de tip alianță

2 ani ago

Compania olandeză MVGM și firma de servicii profesionale imobiliare internaționale JLL, anunță astăzi că au ajuns la un acord pentru ca MVGM să achiziționeze afacerea JLL, care include echipe cu capabilități de management al centrelor comerciale specializate, creând astfel un manager de proprietate cu o prezență în întreaga Europă.

În același timp, ambele companii au încheiat un parteneriat de tip alianță, care le va permite ca, în viitor, să dezvolte și să deservească o bază comună de clienți.

Principalele aspecte ale acordului includ:

  • MVGM intră în topul 5 al jucătorilor importanți, la nivel european (numărul 1 în Olanda și atingând cel mai înalt nivel în Germania), în evoluția pieței de management a proprietății;
  • Oferă MVGM un punct de sprijin în alte opt țări cu 540 de angajați în: Spania, Portugalia, Belgia, Luxemburg, Cehia, România și Slovacia și echipe extinse în Olanda și Germania;
  • Adaugă peste 12 milioane de metri pătrați la portofoliul actual al MVGM de 6,4 milioane metri pătrați în Olanda și Germania;
  • Acordă companiei acces la clienți de top, printre care se numără și principalii investitori imobiliari globali;
  • Permite companiei JLL să continue să ofere clienților acces la serviciile de management al proprietății și la serviciile centrelor comerciale, prin intermediul unui parteneriat de încredere de tip alianță, cu expertiză specializată și operațiuni stabilite, dar și prin intermediul echipelor cu care sunt obișnuiți să lucreze.

Menno van der Horst, Directorul General la nivel international al MVGM

„Această tranzacție reprezintă un pas înainte în vederea creșterii afacerii, fiind o abordare strategică perfectă pentru MVGM. Noi creăm nu numai un lider european în managementul proprietății, ci și un partener concentrat și specializat, cu o experiență de neegalat. Clienții noștri, care operează la nivel international, vor beneficia de un parteneriat care combină domeniul de aplicare internațional cu cunoștințele locale și expertiza digitală, inclusiv în colectarea și vizualizarea datelor pe care le aducem. Și, în același timp, le putem oferi angajaților noștri – actuali și viitori – oportunitatea de a fi parte a unei organizații dinamice.”

Guy Grainger, Director General în zona EMEA la JLL

„Această vânzare și parteneriatul de tip alianță cu MVGM oferă echipelor noastre de specialiști în managementul proprietăților din întreaga Europă oportunități de creștere și de progres în viitor. Parteneriatul de tip alianță cu MVGM asigură faptul că, clienți vor beneficia în continuare de cele mai bune servicii de management ale proprietății și ne permite să continuăm să oferim acces la o gamă largă de servicii imobiliare în întreaga Europă continentală, inclusiv managementul proprietății prin intermediul partenerului nostru de încredere. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu MVGM pe măsură ce vom dezvolta și asigura o bază comună de clienți.”

Accelerarea strategiei de creștere a companiei MVGM

Achiziționarea companiei JLL, de management a proprietății continentale europene, reprezintă un pas important în implementarea strategiei de creștere a MVGM. Este o potrivire perfectă pentru companie, aliniindu-se pe deplin cu optimizarea pe care o urmărește MVGM, prin continuarea procesului de digitalizare și accelerarea inovării, rezultând o calitate a serviciilor de neegalat.

Dorința MVGM este aceea de a deveni un lider European în domeniul managementului proprietății.

MVGM a crescut rapid în ultimii cinci ani prin intermediul achizițiilor. Recordul înregistrat de companie cu privire la achizitiile de companii mici include următoarele: Germania PropertyFirst în 2019, fuziunea cu Verwey în 2018 și achiziția companiei Actys în 2016.

Proces orientativ și program

MVGM și JLL se angajează să asigure clienților un transfer fără probleme între organizațiile JLL și MVGM. Clienții vor continua să fie deserviți de aceiași manageri de proprietate cu care lucrează în prezent. Clienții se pot baza pe faptul că au aceleași sisteme, servicii și procese familiare, bucurându-se de avantajul suplimentar că în viitor vor avea un partener, o organizație de management de proprietate foarte specializată, cu o experiență vastă.

MVGM va integra noile activități în afacerea sa curentă în etape, închizând tranzacția pentru entitatea juridică din fiecare țară separat și lucrând în strânsă colaborare cu JLL. În prima țară se așteaptă să se închidă în septembrie 2019, iar în ultima în decembrie 2019, după ce MVGM a obținut toate aprobările și autorizațiile necesare pentru reglementare.

Prioritatea MVGM, între semnare și închidere, este de a crea o infrastructură IT solidă, dar și birouri. Procesul de integrare va fi planificat în mod meticulos și va fi realizat în strânsă colaborare cu JLL și alte părți interesate.

Se așteaptă ca tranzacția să se încheie până la sfârșitul anului 2019.

Previous post