Home » News & blogs » Ce înseamnă abrevierea MVGM?

Ce înseamnă abrevierea MVGM?

4 luni ago

MVGM. Aceste patru litere formează numele organizației europene de administrare a proprietății de top. Totuși, ce înseamnă? Pe măsură ce ne dezvoltăm pe plan internațional, mulți parteneri și clienți sunt curioși. Răspunsul la această întrebare reprezintă o incursiune în istoria și evolutia MVGM. Alătură-te nouă în această călătorie.

O istorie datând din 1953

Specializarea în Managementul Proprietății a aparut în Olanda în anii cincizeci. Agențiile imobiliare s-au extins în asigurări și, ulterior, și în administrarea imobilelor. În 1953, compania multinațională Unilever a decis externalizarea Managementului Proprietății întregului său portofoliu imobiliar. Până la acel moment și-au gestionat proprietățile singuri și asiguratorul Meeùs a preluat, având astfel primele proprietăți complet gestionate de către un terț.

Joseph Meeùs și fiii

Meeùs a fost fondată în anii 20 de către Joseph Meeùs, un reprezentant din orașul olandez Breda. El a devenit interesat de domeniul asigurărilor, după ce a suferit daune în urma unui accident auto. În 1927 și-a deschis propria agenție de asigurări, începând cu asigurările de autoturisme și incendii, iar la scurt timp după deschidere mărindu-si portofoliul cu credite ipotecare și imobiliare. În 1953, Managementul Proprietății a fost adăugat portofoliului de servicii. Joseph Meeùs a murit la vârsta de 52 de ani, când Meeùs era una dintre cele mai mari agenții de asigurare din Brabantul de Nord, o provincie olandeză. Fiii lui Iosif au preluat compania și au vândut grupul Meeùs către AEGON în 2000.

Forțe combinate ale furnizorilor de servicii imobiliare

În urma alegerii controversate a Unilever de a externaliza, mulți asiguratori olandezi și-au extins activitatea principală cumpărând agenții imobiliare. În 2002, un număr mare de furnizori de servicii imobiliare (printre care Kamerbeek Groep, Baneke Graffner, Kamminga, van Calcar, Crab Noomen, Kentron en Christaan ​​Smit) s-au reunit într-o singură organizație: Meeùs. Inițial Meeùs avea patru unități de afaceri independente. Trei ani mai târziu, aceste unități de afaceri au fost transformate în trei divizii și companii private independente, cu accent pe Asigurări, Imobiliare și Managementul Proprietății.

Prima companie olandeză de Managementul Proprietății

Menno van der Horst și cu mine (actualii coproprietari ai MVGM) am fost angajați de Meeùs pentru a reorganiza cele patru unități de afaceri într-o singură companie, cu Managementul Proprietății ca activitate de bază. Gestionarea proprietății din Olanda a fost întotdeauna o întrerupere a activității de bază: asigurarile. Pentru a separa Managementul Proprietății de asigurătorul Meeùs, Menno și cu mine am ales să continuăm cu marca Meeùs VastGoed Management. În 2007 Meeùs VastGoed Management a fost scurtată în abrevierea MVGM.

Managementul MVGM cumpărat in 2008

A urmat un Management Buy Out în 2008, iar Menno și cu mine am fondat prima organizație independentă de administrare a proprietății din Olanda, cu aproximativ 300 de angajați. Suntem încă foarte mândri de acest lucru.

Meeùs a rămas unul dintre cei mai mari furnizori olandezi de servicii de asigurări, si credite ipotecare. În 2017, AON a cumpărat Meeùs (Unirobe Meeùs Group) de la AEGON, iar în 2019, marca Meeùs a fost integrată în AON.

Inovare în Managementul Proprietătii

Olanda nu a cunoscut ani buni alte companii de Managementul Proprietății, în afară de MVGM. Pe măsură ce costurile de exploatare au crescut și nevoile chiriașilor au devenit mai complexe, au apărut mai mulți competitori în segmentul Managementul Proprietății, atat în Olanda cat și peste hotare. În ciuda acestui fapt, MVGM a continuat să se dezvolte și să inoveze, anticipând nevoile de schimbare ale proprietarilor și utilizatorilor. MVGM are flexibilitatea de a inova,rămânand lider atât în Olanda cât și pe plan internațional, începând din anul 2019.

Eforturi continue pentru o experiență plăcută a utilizatorului

Managementul Proprietății este o profesie în sine. Chiar dacă o proprietate este aproape de a fi perfectă din punct de vedere tehnic, chiriașii și utilizatorii pot avea o experiență mai puțin satisfăcătoare. Administratorul proprietății trebuie să depună eforturi pentru o experiență plăcută a utilizatorului, menținând în același timp clădirea într-o stare tehnică bună. Acest lucru necesită empatie, indiferent dacă este vorba despre un birou, un mall sau o casă. Datorită faptului că Managementul Proprietății este principala noastră activitate de aproximativ 70 de ani, suntem cei mai buni în acest domeniu și vom continua să ne străduim să atingem perfecțiunea, pentru clienții, chiriașii, angajații nostri și alte părți interesate. Așa că, la aniversarea noastră de 100 de ani vom fi liderul în Managementul Proprietatii, nu numai în Olanda, dar și în restul Europei.